Az oldalon megtalálod az legfinomabb, legkedveltebb és legnépszerűbb torta recepteket, mint például a mindenki kedvencét jelentő túró tortát, sacher tortát, feketeerdő tortát, a klasszikus csokitortát vagy a mokkatortát!
Válogass kedvedre az ínycsiklandó receptek között!

2008. december 1., hétfő

Sacher torta recept

Sacher torta recept


Hozzávalók:

A piskótához:
150 g vaj
74 g porcukor
9 db tojássárga
150 g olvasztott, 65%-os étcsokoládé
9 db tojásfehérje
80 g kristálycukor
160 g liszt

A bevonóhoz:
50 ml víz
110 g porcukor
150 g 65%-os étcsokoládé
60 g vaj
5 ml ecet

A töltéshez:
200 g forró barackíz

A sacher torta elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 185 C-ra, és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük sütőpapírral.A vajat egy tálba tesszük, és a porcukorral alaposan kihabosítjuk.Ha kihabosodott a vaj, további habosítás mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.Ha a tojássárgákat felvette a margarin, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét. Alaposan keverjük el, majd tegyük félre a keveréket.Kezdjük el habosítani egy másik tálban a tojásfehérjét. Ha kissé kihabosodott, adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük kemény habbá.Most a csokoládés keverékhez lassú mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásfehérjehabot, majd kis adagokban a liszet.A masszát teljesen homogénre keverjük.a elkészült a massza, beletesszük a sütőformába, és előmelegített sütűben, 185 C-on, kb 60 perc alatt készre sütjük.Amíg a piskóta sül, elkészítjük a bevonómasszát, és előkészülünk a tortatöltéshez. A bevonómassza elkészítéséhez egy edénybe tesszük a vizet, a cukrot, és az ecetet. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett forrajuk fel.Ha felforrt, zárjuk el a gázt, és tegyük bele a csokoládét. Keverjük addig, míg sima nem lesz.Ha a csokit elkevertük, tegyük bele a vajat is, és azt is keverjük el benne teljesen. Majd tegyük félre.A töltéshez való előkészület következik. Készítsük a gázra a baracklekvárt, és mire kihűl a piskótánk, forraljuk fel a lekvárt. Ha kihűlt a piskóta, vegyük ki a formából, a tetejét vágjuk le vízszintesre, és ugyancsak vízszintesen, vágjuk félbe.Az alsó felére hordjuk fel a forró baracklekvár felét, tegyük rá a piskóta tetejét, majd kívülről is kenjük át a tortát a maradék forró baracklekvárral, végül tegyük a tortát a hűtőbe, legalább egy órára.Ha kihűlt, vonjuk be a bevonóval, majd egy órára tegyük hűtőbe.
Figyelem! Ha a bevonónk tetején szilárd réteg keletkezett, vagy teljesen megkötött, lassú tűzön kevergetve olvasszuk fel, és úgy húzzuk át a tortát. Ha nem elég sima az áthúzó felmelegítés után, nyugodtan turmixoljuk át botmixerrel.Ha kihűlt a torta, forróvizes késsel szeleteljük.

Forrás: www.desszert.eu

1 megjegyzés:

Helioport írta...

Meg tudod nekem mondani, hol kapok olyan tálcát, mellyel a menyasszonyom tudna krémet felkenni a tortákra, amit csinál? Sajnos a nevét sem tudom... :(
Ajándékba venném neki, de nem találok semmi ilyesmit.