Ricotta torta recept
Hozzávalók:
20 dkg keksz
10 dkg vaj
50 dkg ricotta
20 dkg cukor
3 tojás
35 szem meggy vagy bármilyen más gyümölcs pl: eper, málna, stb
A ricotta torta elkészítése:
A kimagozott meggyet vagy bármilyen más gyümölcsöt egy evőkanál cukorral megszórjuk és kicsit állni hagyjuk. A kekszet robotgépben megdaráljuk, összedolgozzuk a megolvasztott vajjal és egy vízzel kiöblített kerek tortaforma aljába nyomkodjuk. 10 percig elősütjük 180 fokos sütőben.
A tojások sárgáit kikeverjük a maradék cukorral, a túróba kavarjuk, majd hozzáadjuk a habbá vert fehérjéket. A felét a formába simítjuk, kirakjuk a lecsöpögtetett meggyel, befedjük a maradék túrós krémmel, majd további 50 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése