Hozzávalók:
Piskótához:
10 dkg liszt
10 dkg cukor
sütőpor
2 db tojás
kis víz
Túrókrémhez:
25 dkg túró
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
vaníliás cukor vagy porcukor
Tetejére:
Eper vagy bármilyen más gyümölcs
tortazselé legjobb ha színtelen és az bármilyen gyümölcshöz passzol
A tojásokat kettévesszük, majd a sárgájába belekeverjük a cukrot, lisztet, sütőport és egy kis vizet. A felvert tojásfehérjét ebbe a masszába keverjük bele. Egy 22 cm átmérőjű kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és 220 fokos sütőben megsütjük. A tortagyűrűt levéve hagyjuk kihűlni. Ezalatt a túrót összetörjük, belekeverjük a mascarponét, vaníliás cukrot (ízlés szerint porcukrot is), és a felvert tejszínt. A tortagyűrűt visszahelyezzük, majd a tortára kenjük a krémet. Meghalmozzuk gyümölccsel, végül a tortazselével óvatosan, hogy a krém ne keveredjen fel, bevonjuk. Mikor megszilárdult a zselé és kihűlt a torta, levesszük a tortagyűrűt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése