Az oldalon megtalálod az legfinomabb, legkedveltebb és legnépszerűbb torta recepteket, mint például a mindenki kedvencét jelentő túró tortát, sacher tortát, feketeerdő tortát, a klasszikus csokitortát vagy a mokkatortát!
Válogass kedvedre az ínycsiklandó receptek között!

2008. december 1., hétfő

Sacher torta recept

Sacher torta recept


Hozzávalók:

A piskótához:
150 g vaj
74 g porcukor
9 db tojássárga
150 g olvasztott, 65%-os étcsokoládé
9 db tojásfehérje
80 g kristálycukor
160 g liszt

A bevonóhoz:
50 ml víz
110 g porcukor
150 g 65%-os étcsokoládé
60 g vaj
5 ml ecet

A töltéshez:
200 g forró barackíz

A sacher torta elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 185 C-ra, és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük sütőpapírral.A vajat egy tálba tesszük, és a porcukorral alaposan kihabosítjuk.Ha kihabosodott a vaj, további habosítás mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.Ha a tojássárgákat felvette a margarin, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét. Alaposan keverjük el, majd tegyük félre a keveréket.Kezdjük el habosítani egy másik tálban a tojásfehérjét. Ha kissé kihabosodott, adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük kemény habbá.Most a csokoládés keverékhez lassú mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásfehérjehabot, majd kis adagokban a liszet.A masszát teljesen homogénre keverjük.a elkészült a massza, beletesszük a sütőformába, és előmelegített sütűben, 185 C-on, kb 60 perc alatt készre sütjük.Amíg a piskóta sül, elkészítjük a bevonómasszát, és előkészülünk a tortatöltéshez. A bevonómassza elkészítéséhez egy edénybe tesszük a vizet, a cukrot, és az ecetet. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett forrajuk fel.Ha felforrt, zárjuk el a gázt, és tegyük bele a csokoládét. Keverjük addig, míg sima nem lesz.Ha a csokit elkevertük, tegyük bele a vajat is, és azt is keverjük el benne teljesen. Majd tegyük félre.A töltéshez való előkészület következik. Készítsük a gázra a baracklekvárt, és mire kihűl a piskótánk, forraljuk fel a lekvárt. Ha kihűlt a piskóta, vegyük ki a formából, a tetejét vágjuk le vízszintesre, és ugyancsak vízszintesen, vágjuk félbe.Az alsó felére hordjuk fel a forró baracklekvár felét, tegyük rá a piskóta tetejét, majd kívülről is kenjük át a tortát a maradék forró baracklekvárral, végül tegyük a tortát a hűtőbe, legalább egy órára.Ha kihűlt, vonjuk be a bevonóval, majd egy órára tegyük hűtőbe.
Figyelem! Ha a bevonónk tetején szilárd réteg keletkezett, vagy teljesen megkötött, lassú tűzön kevergetve olvasszuk fel, és úgy húzzuk át a tortát. Ha nem elég sima az áthúzó felmelegítés után, nyugodtan turmixoljuk át botmixerrel.Ha kihűlt a torta, forróvizes késsel szeleteljük.

Forrás: www.desszert.eu

Ricotta torta recept

Ricotta torta recept



Hozzávalók:

20 dkg keksz
10 dkg vaj
50 dkg ricotta
20 dkg cukor
3 tojás
35 szem meggy vagy bármilyen más gyümölcs pl: eper, málna, stb

A ricotta torta elkészítése:

A kimagozott meggyet vagy bármilyen más gyümölcsöt egy evőkanál cukorral megszórjuk és kicsit állni hagyjuk. A kekszet robotgépben megdaráljuk, összedolgozzuk a megolvasztott vajjal és egy vízzel kiöblített kerek tortaforma aljába nyomkodjuk. 10 percig elősütjük 180 fokos sütőben.
A tojások sárgáit kikeverjük a maradék cukorral, a túróba kavarjuk, majd hozzáadjuk a habbá vert fehérjéket. A felét a formába simítjuk, kirakjuk a lecsöpögtetett meggyel, befedjük a maradék túrós krémmel, majd további 50 percig sütjük.

Turotorta recept

Túrótorta recept


Hozzávalók:

Piskótához:
10 dkg liszt
10 dkg cukor
sütőpor
2 db tojás
kis víz

Túrókrémhez:
25 dkg túró
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
vaníliás cukor vagy porcukor

Tetejére:
Eper vagy bármilyen más gyümölcs
tortazselé legjobb ha színtelen és az bármilyen gyümölcshöz passzol

A túrótorta elkészítése:

A tojásokat kettévesszük, majd a sárgájába belekeverjük a cukrot, lisztet, sütőport és egy kis vizet. A felvert tojásfehérjét ebbe a masszába keverjük bele. Egy 22 cm átmérőjű kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és 220 fokos sütőben megsütjük. A tortagyűrűt levéve hagyjuk kihűlni. Ezalatt a túrót összetörjük, belekeverjük a mascarponét, vaníliás cukrot (ízlés szerint porcukrot is), és a felvert tejszínt. A tortagyűrűt visszahelyezzük, majd a tortára kenjük a krémet. Meghalmozzuk gyümölccsel, végül a tortazselével óvatosan, hogy a krém ne keveredjen fel, bevonjuk. Mikor megszilárdult a zselé és kihűlt a torta, levesszük a tortagyűrűt.

Feketeerdo torta recept

Feketeerdő torta recept


Hozzávalók:

A tésztához:
7 tojás,
25 dkg cukor,
15 dkg liszt,
5 dkg étkezési keményítő,
5 dkg kakaópor,
6 dkg vaj

A töltelékhez:
46 dkg meggybefőtt,
fél liter meggylé,
4 dkg cukor,
fél rúd fahéj,
2 púpozott kávéskanál étkezési keményítő.

A díszítéshez: háromnegyed liter tejszín, 6 dkg cukor, 6 cl cseresznyepálinka, 6 cl szirup, csokoládéreszelék vagy forgács, porcukor a beszóráshoz.

Feketeerdő torta elkészítése:

A vajat kis lábasban kis hőfokon megolvasztjuk. A tojássárgáját a cukorral forró vízfürdőben sűrű krémszerűvé verjük, majd kivesszük a vízfürdőből. A lisztet és a kakaót a tojáskrémre szitáljuk, nem szabad elkeverni vele. Hozzáadjuk a langyos folyékony vajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Egyharmadát a tésztához adjuk, és óvatosan összeforgatjuk vele, majd ugyanígy járunk el a tojáshab másik részével. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A piskótamasszát a tortaformába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és a középső sínen 30-35 percig sütjük. Egy éjszakán át pihentetjük. A meggyet szitán jól lecsöpögtetjük, a levet felfogjuk, majd a lé negyedét a cukorral és a fahéjrúddal felfőzzük. A fahéjat kivesszük belőle, a folyadékot a kikevert keményítővel megkötjük, majd az egészet néhányszor felforraljuk. A meggyet óvatosan hozzákeverjük, vigyázva, nehogy a szemeket összenyomjuk. Az egészet mégegyszer felforraljuk, levesszük a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni. 16 meggyet félreteszünk a díszítéshez. A kihűlt piskótatésztát óvatosan meglazítva kiemeljük a formából, és kétszer vízszintesen elvágjuk. A cukorral elkevert tejszínt kemény habbá verjük, vékonyan megkenjük vele az alsó lapot, majd a kerek nyomófejjel ellátott nyomózsákból négy tejszínhabgyűrűt nyomunk rá. A gyűrűk közeit kirakjuk a kihűlt meggyszemekkel, és vékony habréteget simítunk rá. A töltelékre könnyed nyomással ráhelyezzük a második lapot, és a cseresznyepálinka-szirup keverékkel egyenletesen meglocsoljuk. Tejszínhabréteget simítunk rá, kirakjuk meggyel, ezután letakarjuk a harmadik lappal, ezt is meglocsoljuk. A tortát bevonjuk tejszínhabbal. A torta közepét csokoládéreszelékkel kitöltjük, a szélére habrózsákat nyomunk, s azokat egy-egy szem meggyel díszítjük.

Csokitorta recept

Csokitorta recept


Hozzávalók:

7 tojás
120 g cukor
140 g liszt
40 g kakaópor

Krém:
35 g pudingpor
400 g cukor
100 g liszt
0,5 l víz
500 g margarin
kakaópor
tortabevonó
édesmorzsa

Csokitorta recept elkészítése:

Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét habbá verjük a cukorral. Ha ez megvan beletesszük a sárgáját és ovatosan elkeverjük. Folyamatos lassu keverés mellett a kakaóporral összekevert lisztet belekeverjük a habbá vert tojásba. Ha ez megvan kikenünk egyenletesen 2 cm vastagon 4 kör lapot, aztán betesszük az előmelegített sütöbe (180 fok).
Ha kisült kivesszük és hülni hagyjuk.
Közben elkészíthetjük a krémet:
kimérjük a fél liter vizet és ketté osztjuk. Az egyik felét felforraljuk a másik felébe csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingport. Ha forr a víz összeöntjük, és addig fözzük amég sürű massza nem lesz belőle. Aztán levesszük a tűzről és belekeverjük a cukrot. Teljesen lehűtjük. Miután kihült vesszük a vajat és beletesszük a krémbe. Habverővel kihabosítjuk, és utána beleszórunk egy egész doboz kakaóport.

Vesszük a kisült lapokat (4db) és közé krémet töltünk. Egyenletesen elkenjük. Betöltés után leöntjük a tetejét felolvasztott csokoládéval és hagyjuk megdermedni. Oldalára édesmorzsát teszünk.

Tipp: A tortát bármivel feldíszíthetjük és így bármilyen alkalomra megfelelő!