Gesztenyetorta recept
Gesztenyetorta recept hozzávalói :
piskóta:
6 db tojás
150 g porcukor
250 g gesztenye massza
150 g liszt
sütőpor
krém :
250 g rama
150 g porcukor
250 g gesztenye massza
4 ek rum
Gesztenyetorta recept elkészítése :
A hat tojás sárgáját, a cukrot és a krumplinyomón áttört gesztenyemasszát összekeverjük.Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük és a liszttel és a sütőporral együtt beleadagoljuk a tésztába.A tortaformát kenjük ki zsiradékkal, majd öntsük bele a masszát és süssük ki!
Amíg sül a tészta keverjük ki a krémet!A margarint, a cukrot, az áttört gesztenyemasszát és a rumot alaposan dolgozzuk össze.Ezután a krémmel töltsük meg a tortát és vonjuk be!
Tipp: Gesztenyéből készült kis golyókkal vagy tejszínhabbal díszíthetjük a tortát!
1 megjegyzés:
Ki a "miss"? Fontos lenne vele beszélnem
Megjegyzés küldése